ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2023-2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και θα διαρκέσουν για έξι εβδομάδες, έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου με πρόγραμμα 14 έως 16 ωρών την εβδομάδα (ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού). Στη διάρκεια της περιόδου αυτής, που είναι θεμελιώδης γιατί μπαίνουν οι βάσεις της σωστής προετοιμασίας, διδάσκεται μεγάλο ποσοστό της συνολικής εξεταστέας ύλης, καθώς και τα κενά προηγούμενων ετών. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε κατά τη χειμερινή περίοδο (που αρχίζει την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου) να ολοκληρωθεί η ύλη μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2024. Έτσι μένει ο σωστός χρόνος για επαναλήψεις , που πιστεύουμε ότι συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία στις εξετάσεις.Τα μαθήματα κατά τη θερινή περίοδο πραγματοποιούνται για μεν τη Δευτέρα το απόγευμα 16.00 – 22.00 , για δε τις υπόλοιπες ημέρες (Τρίτη έως και Παρασκευή, το πρωί 09.00 – 15.00).

Δυνατότητα παρακολούθησης
και εξ αποστάσεως

Σε τμήματα 5-7 ατόμων
ή σε group
ή σε ιδιαίτερα

ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

Την προτελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Ιουλίου, το απόγευμα, θα γίνει στο χώρο του φροντιστηρίου η θερινή ενημέρωση γονέων.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023-2024

Το διδακτικό έτος ξεκινά την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τη λήξη των εξετάσεων, δηλαδή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σωστή προετοιμασία στο σπίτι, θα σας βοηθήσει ουσιαστικά στο δύσκολο αγώνα που κάνουμε για την επιτυχία σας. Έτσι, ο σωστός καταμερισμός του ομολογουμένως πολύτιμου χρόνου σας στο σπίτι, το περιεκτικό διάβασμα και ο σωστός προγραμματισμός, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Άλλωστε, επιδίωξή μας είναι να βρισκόμαστε πάντα στην ύλη πιο μπροστά από το σχολείο, πράγμα που απλουστεύει τη διαδικασία του διαβάσματος, με μια απλή επανάληψη.

Τα τμήματα στο Φροντιστήριο είναι ολιγομελή. Αυτό κρίνεται αναγκαίο, ώστε να γίνεται πιο σωστά η διδασκαλία της ύλης (σε 45λεπτες διδακτικές ώρες), όσο και ο καθημερινός έλεγχος της μελέτης.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα βγαίνει τις δύο πρώτες εβδομάδες σε σχεδόν καθημερινή βάση και οριστικοποιείται κατά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση των εγγραφών. Όσο για το ωράριο λειτουργίας του Φροντιστηρίου, αυτό έχει ως εξής:

ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Είναι διαπιστωμένο ότι για τη σωστή προετοιμασία στις εξετάσεις, είναι απαραίτητο το τρίπτυχο
μελέτη -επικοινωνία- διαγωνίσματα.

Η μελέτη πρέπει να γίνεται με σωστό προγραμματισμό, κάτι στο οποίο το φροντιστήριο δίνει μεγάλη σημασία,
ώστε να μην πελαγοδρομείτε και να κατανέμετε σωστά το χρόνο σας, που ούτως ή άλλως είναι πολύτιμος.

Για την επικοινωνία, εκτός από την άμεση επαφή με τα μέλη της Διεύθυνσης και τις τακτικές ενημερώσεις των Γονέων,
που αναφέρονται στη συνέχεια, ξεκινήσαμε από φέτος και το θεσμό του καθηγητή – συμβούλου,
που θα έχει αποκλειστική συνεργασία με το τμήμα. Στον καθηγητή αυτόν μπορείτε να προσφεύγετε για
ότι αιτήματα και προβλήματα προκύπτουν στη διάρκεια της σχολικής περιόδου,
με σκοπό την άμεση αντιμετώπισή τους.

Για το ποιος είναι καθηγητής σύμβουλος σε κάθε τμήμα, θα μπορείτε να ενημερώνεστε από τη Γραμματεία.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Τα διαγωνίσματα, δίωρης ή τρίωρης διάρκειας, γίνονται τα Σάββατα και χωρίζονται σε τρεις κύκλους:

Ο πρώτος κύκλος ξεκινά το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με το εξής πρόγραμμα

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, ως εξής:

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει τα επαναληπτικά θέματα της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) Για τα διαγωνίσματα αυτά (εξετάσεις προσομοίωσης) θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

ΑΡΓΙΕΣ

Οι αργίες του φροντιστηρίου, όπως αυτές καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, είναι για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 οι ακόλουθες:

  • Εθνική επέτειος Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.
  • Επέτειος Πολυτεχνείου Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.
  • Διακοπές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς από Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 (το φροντιστήριο επαναλειτουργεί την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου).
  • Θεοφάνεια Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024
  • Τριών Ιεραρχών Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.
  • Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.
  • Εθνική επέτειος Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.
  • Διακοπές Πάσχα από Μεγ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 έως και Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024 (το φροντιστήριο επαναλειτουργεί την Τετάρτη του Πάσχα, 8 Μαΐου).
  • Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Τελειώνοντας, καλό είναι να γνωρίζετε μερικές ακόμα λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του φροντιστηρίου.
• Η προσέλευση των μαθητών πρέπει να γίνεται το πολύ 5 λεπτά πριν την έναρξη κάθε διδακτικής ώρας. Αυτό κρίνεται αναγκαίο, για να μην διακόπτεται η συνέχεια και η ροή του μαθήματος. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως έκτακτο κόλλημα ή λόγοι υγείας, ο μαθητής πρέπει να ενημερώνει έγκαιρα τη γραμματεία.
• Οι απουσίες λαμβάνονται σε κάθε διδακτική ώρα και ενημερώνονται άμεσα τηλεφωνικά οι Γονείς. Καλό είναι σε περίπτωση αλλαγής του κινητού τηλεφώνου γονέα ή μαθητή, να ενημερώνεται η Γραμματεία.
• Οι ενημερώσεις Γονέων γίνονται Σαββατοκύριακα, ώστε να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι Γονείς και κηδεμόνες να είναι παρόντες. Για το σκοπό αυτό αποστέλλεται έγκαιρα πρόσκληση, τηλεφωνικά και γραπτά.
• Τα δίδακτρα είναι ετήσια και μοιράζονται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, προκαταβάλλονται δε στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Εξαίρεση αποτελεί ο μήνας πρώτης εγγραφής, όπου τα δίδακτρα υπολογίζονται αναλογικά με τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα. Σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, επικοινωνήστε έγκαιρα με τη γραμματεία για διευθέτηση. Αν κάποιος μαθητής επιθυμεί τη διακοπή της φοίτησης, πρέπει να το δηλώνει πριν την έναρξη του μήνα διακοπής, αφού για φορολογικούς λόγους, το φροντιστήριο είναι υποχρεωμένο να εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για ολόκληρο το μήνα, μετά τις 5 κάθε μηνός.
• Στο χώρο του φροντιστηρίου λειτουργεί πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού (Άριστον τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού), για τους μαθητές του Λυκείου, σε συνεργασία με την εταιρεία Computer Academy. Το πρόγραμμα αυτό είναι προαιρετικό. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το κόστος συμμετοχής, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία.
• Για όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου και ΤΕΕ, που καταθέτουν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, το φροντιστήριο καθοδηγεί και συμμετέχει στη σωστή συμπλήρωσή τους.

Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά

Η Διεύθυνση του φροντιστηρίου

Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις την γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή.

William Αrthur Ward

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ